четвер, 24 січня 2008 12:32

Демократ Денніс Кусініч вирішив добитися імпічменту Буша

 Кандидат у президенти США і член Демократичної партії Денніс Кусініч заявив про намір виступити 28 січня з проектом резолюції імпічменту президента Джорджа Буша і віце-президента Ричарда Чейні.

Кусініч повідомив, що основні звинувачення будуть пов"язані з діями збройних сил США в Іраку. "Президент і віце-президент винні у смерті чотирьох тисяч американських солдатів", - заявив він. Кусініч також нагадав, що війна в Іраку вже обійшлася США в два трильйони доларів, тоді як американські громадяни втрачають роботу, житло і медичне обслуговування.

Кусініч звинувачує Буша у брехливих заявах про іракську зброю масового ураження, які, на думку демократа, теж є достатнім приводом для недовіри. За словами Кусініча,  щорічна мова Буша, яка відбудеться у понеділок,  також буде "суцільною брехнею".

Нагадаємо, що Денніс Кусініч, відомий супротивник адміністрації Буша, двічі ініціював процедуру імпічменту віце-президента Чейні: у квітні і листопаді 2007 року. Обидва рази його ініціатива не була підтримана конгресменами, повідомляє  телеканал NBC.

Зараз ви читаєте новину «Демократ Денніс Кусініч вирішив добитися імпічменту Буша». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі