вівторок, 11 грудня 2007 15:51

Декілька "дієтичних" порад для студентів під час сесії

Для когось кінець року асоціюється з новорічними святами, а для інших - з настанням заліків та іспитів. Мова йде про студентів.

Коли починається підготовка до сесії, про правильне харчування багато хто забуває. Яке там може бути правильне харчування, коли починаються безсонні ночі, всякі закуски типу бутербродів з ковбасою, а зверху - кетчуп з майонезом. А все це запивається кавою.

Але насправді правильне харчування має бути частиною плану, який ви складаєте перед сесією. Чим краще "паливо" отримає ваш мозок, тим краще він працюватиме.

Ось декілька порад для правильного харчування під час сесії:

Що є їсти розуму? Є два головні вітаміни і мікроелементи, необхідні нам для збереження фізичної і розумової енергії, - залізо і вітаміни групи B. До продуктів, що містять залізо, відносяться червоне м"ясо, зернові культури і шпинат. Ну і, звичайно ж, не варто забувати про яблука. Їжа, що містить вітаміни групи B, включає цільнозернові продукти, яйця і горіхи. Рибу і сою також варто включити в свій раціон.

Добавки з вітаміном С - це не їжа. Добавки - це, звичайно, добре, але звичайна їжа - це набагато краще. Апельсин містить не тільки вітамін С, але і клітковину, фітохімікалії, бета-каротин та інші мінеральні речовини. Це не замінить одна таблетка. Коли підете готуватися, захопіть з собою яблука, банани, морквину або курагу.

Їжте через певні проміжки часу. Це допоможе зберегти рівень вашої енергії стабільним, а також "захистить" від всяких перекушувань неякісної їжі.

Їжте 5-6 разів на день. Три рази в день величезних порцій - це помилки минулого. Якщо ви харчуватиметеся так, ви помітите, як ваш фізичний і розумовий рівень знизиться. 5-6 разів в день збалансованої їжі. Наприклад, тост з горіховим маслом, тунець, або шматок сиру з фруктами.

Що з"їсти на сніданок? Ну, вже точно не кава з пампушкою. Протеїн, кальцій, клітковина і шматочок фрукта або овоча - ось, що потрібно. Чашку з пластівцями залити молоком або йогуртом. Newsland.

Зараз ви читаєте новину «Декілька "дієтичних" порад для студентів під час сесії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі