середа, 23 квітня 2008 10:39

Де Ніро відкриє в Нью-Йорку фестиваль кіно "Трайбека"

Де Ніро відкриє в Нью-Йорку фестиваль кіно "Трайбека"
Відомий американський актер Роберт Де Ніро сьогодні урочисто відкриє в Нью-Йорку фестиваль кіно "Трайбека", який став своєрідною відповіддю діячів культури на найбільш нищівну терористичну атаку 11 вересня 2001 року, яка поховала під уламками веж-близнят майже 3 тисячі людей.

Відкриє фестиваль, який відзначає сьому річницю свого існування, сатирична стрічка Майкла Маккуллерса Baby mama, присвячена дилемі сучасної жінки, яка обирає між кар"єрою і сім"єю.

Всього на суд глядачів і преси винесено 120 художніх стрічок, створених більш ніж в 30 країнах, зокрема 53 світових прем"єри. Росію на фестивалі представляє єдина кінострічка - "Прості речі" Олексія Попогребського, яка минулого року отримала на батьківщині головний приз фестивалю "Кінотавр".

Любов і смерть, війна і мир, політика, музика, спорт і життя природи - тематика документальних фільмів, які привезли до Нью-Йорка.

Такі ж різнопланові і герої, які надихнули документалістів, - духовний лідер буддистів Далай-лама і Слободан Мілошевіч, який помер не дочекавшись вироку міжнародного трибуналу, по-новому "прочитаний" убитий президент США Джон Кеннеді і осмислений образ Че Гевари. У програмі кінофестивалю також - дискусії і "круглі столи", шоу і вуличні свята.

Поява на публіці Де Ніро, який в серпні відзначить 65-річчя, саме по собі повинно стати подією. За свою кінокар"єру він знявся більш ніж в 60 картинах і отримав двох "Оскарів". У 1975 році він був удостоєний цієї нагороди за роль молодого Віто Корлеоне в другій частині "Хрещеного батька" Френсіса Форда Копполи, в 1980 році - за виконання ролі боксера Джека Ла Мотти в стрічці Мартіна Скорсезе "Скажений бик".

Після трагедії 11 вересня актор, який з народження жив у нижньому Манхеттені, неподалік місця, де височіли вежі Всесвітнього торгового центру, став ініціатором кінофестивалю "Трайбека", який має на меті відродити культурне життя в цій частині округу. Це наймолодше свято кіно вже принесло до бюджету міста близько півмільярда доларів, повідомляє РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Де Ніро відкриє в Нью-Йорку фестиваль кіно "Трайбека"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі