пʼятниця, 30 березня 2007 17:44

Дату американського удару по Ірану повідомила російська розвідка

Американські військові готуються завдати удару по Ірану 6 квітня у чотири години ранку за місцевим часом. З таким твердженням виступив близький до ізраїльських спецслужб сайт Debka, який посилається при цьому на джерела у російській розвідці.

Операція носить кодову назву "Укус" (Bite) і триватиме більше 12 годин. За цей час буде завданий масовий ракетно-бомбовий удар з повітря, метою якого стануть ядерні об"єкти Ірану.

Наземне вторгнення не планується. Мета всієї операції - відкинути ядерну програму ісламської республіки, яку підозрюють у прагненні створити атомну зброю, на кілька років назад.

Зараз біля кордонів Ірану у Перській затоці проходять найбільші з моменту вторгнення до Іраку 2003 року військово-морські навчання, в яких задіяли 10 000 американських військовослужбовців і близько 100 військових літаків 5-го флоту ВМС США.

Всього в регіоні знаходиться 45 кораблів НАТО, 15 з яких належать партнерам США по коаліції, інші - американські, повідомив 21 березня представник командування 5-го флоту Чарлі Браун. З тих пір коаліційний флот поповнився як мінімум ще однією авианосною групою: у минулу п"ятницю в Аравійське море прибув французький авіаносець Charles de Gaulle, чиї літаки підтримають сили НАТО в Афганістані, передає NEWSru.

Зараз ви читаєте новину «Дату американського удару по Ірану повідомила російська розвідка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі