четвер, 14 лютого 2008 08:46

Данському послу в Ірані вручили ноту протесту проти карикатур

Посол Данії в Ірані 13 лютого був викликаний в міністерство закордонних справ Ісламської республіки, де йому вручили ноту протесту в зв"язку з новою публікацією карикатур на пророка Мухаммеда в газеті Jyllands-Posten.

Як повідомляє AFP, карикатури з Jyllands-Posten були передруковані ще 17 місцевими газетами, які таким чином вирішили продемонструвати свою прихильність праву на свободу висловлення. Серед цих видань опинилися і три найбільші данські газети.

Нова публікація карикатур послідувала за повідомленням про розкриття данськими поліцейськими змови ісламістів, направленої проти карикатуриста. Один марокканець і двоє тунісців збиралися убити художника, але поліція зірвала їх плани.

Нагадаємо, що в позаминулому році публікація карикатур на пророка Мухаммеда викликала украй негативну реакцію в ісламському світі. У протестах проти цих картинок взяли участь сотні тисяч мусульман. Під час деяких демонстрацій, що перетворилися на масові заворушення, загинули десятки людей, повідомляє Lenta.ru.
Зараз ви читаєте новину «Данському послу в Ірані вручили ноту протесту проти карикатур». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі