четвер, 19 червня 2008 16:27

Данський суд відхилив позов мусульман на карикатури

Данський апеляційний суд відхилив позов з боку семи мусульманських організацій, поданий до видавців газет, що в 2005 році опублікували карикатури на пророка Мухаммеда, передає агентство AFP.

Суд ухвалив, що публікація карикатур, яка викликала хвилю обурення і протестів в мусульманських країнах, не була спрямована на те, щоб образити послідовників ісламу, на чому зі свого боку наполягали позивачі.

Як відзначає AFP, рішення апеляційного суду підтверджує рішення суду першої інстанції, винесене ще в 2006 році в місті Охус по позову до газети Jyllands-posten, яка першою надрукувала карикатури.

Голова апеляційного суду підкреслив, що данське правосуддя відповідно до Європейської конвенції про права людини не може обмежувати свободу слова, поки з очевидністю не доведено, що її використання представляє загрозу громадській безпеці.

Суд також ухвалив, що одна з найбільш скандальних карикатур, на якій пророк Мухаммед зображений в тюрбані у вигляді бомби із запаленим гнітом, "є сатиричним зображенням" і "не відноситься до всіх мусульман".

При цьому судді відзначили, що, оскільки деякі терористичні акти були здійснені в ім"я ісламу, немає нічого незаконного в тому, що вони стали предметом сатири, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Данський суд відхилив позов мусульман на карикатури». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі