пʼятниця, 13 липня 2007 15:40

Данія найдорожча країна Євросоюзу за цінами на продукти

Данія зайняла перше місце серед найдорожчих країн Євросоюзу за цінами на продукти харчування в 2006 році, йдеться в опублікованому в п"ятницю звіті європейського статистичного бюро "Євростат".

Згідно даним бюро, в Данії ціни на продукти і безалкогольні напої на 142% вище, ніж в середньому по 27 країнам-членам ЄС. Данський хліб - найдорожчий в Європі (на 150% дорожче, ніж середня ціна на хліб в ЄС).

Серед країн ЄС продукти найбільш дорогі також в Ірландії, Фінляндії і Швеції, проте тут вони на 17%, 22% і 23% дешевші, ніж в Данії, хоча все ж таки дорожчі, ніж в середньому по Євросоюзу.

Далеко попереду за цінами на алкоголь в Євросоюзі Ірландія (ціни на алкогольні напої тут на 181% вище, ніж в середньому в Європі). Фінляндія, Великобританія і Швеція також знаходяться в лідерах за цінами на алкогольну продукцію.

Серед країн ЄС за цінами на тютюнові вироби лідирує Великобританія. У цій європейській країні вони перевищують середній показник по Євросоюзу на 205%.

У нових країнах - членах ЄС (Болгарії, Литві, Польщі і Словаччині) продукти харчування майже удвічі дешевші, ніж в старих. Найдешевший хліб і алкогольні напої можна купити в Болгарії, а тютюнові вироби - в Латвії, повідомляє РІА Новости.

Зараз ви читаєте новину «Данія найдорожча країна Євросоюзу за цінами на продукти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі