четвер, 21 серпня 2008 16:09

Далай-лама звинуватив Китай у вбивстві 140 тибетців

Далай-лама на сторінках французької газети LeMonde звинуватив китайські власті у вбивстві 140 тибетців. Про це повідомляє агентство AFP.

Цитуючи слова Далай-лами, видання написало, що в понеділок 18 серпня в східній частині Тибету китайські військові відкрили вогонь по мирній демонстрації. В результаті, за попередніми даними, загинули 140 тибетці. Всього ж, як заявив Далай-лама з посиланням на слова "надійних свідків", з березня цього року тільки в столиці Тибету Лхасі було убито 400 чоловік.

Далай-лама, що знаходиться зараз з візитом у Франції, розповів LeMonde, що китайські власті не віддають тіла загиблого тибетців родичам.

Навесні 2008 року прихильники відділення Тибету від Китаю влаштували масові безлади в Лхасі. В ході безладів загинули, за офіційними даними, 18 чоловік, а по неофіційних - близько 100. Після цього акції протесту прихильники Тибету по всьому світу привернули до проблеми увагу журналістів і політиків.

5 серпня верховний суд Іспанії прийняв від правозахисних організацій Тибету розширений позов проти властей Китаю. Правозахисники звинувачують Китай в геноциді тибетців.

Зараз ви читаєте новину «Далай-лама звинуватив Китай у вбивстві 140 тибетців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі