понеділок, 24 березня 2008 08:30

Далай-лама відкинув звинувачення в провокації безладів

Духовний лідер Тибету Далай-лама відкинув звинувачення Пекіна в тому, що він спровокував безлади в історичній столиці Тибету Лхасі в прагненні зашкодити іміджу Китаю за кордоном напередодні Олімпійських ігор, повідомляє телеканал EuroNews.

Китайське телебачення в неділю розповсюдило відеокадри спалених тіл, знайдених при розборі завалів у Лхасі. Ці кадри, на думку влади, доводять, що прихильники Далай-лами нападали на мирних громадян і підпалювали будинки.

Далай-лама, який знаходиться у вигнанні в Індії, заявив, що ці звинувачення безпідставні, він не прихильник насильства, не стоїть за безладами і підтримує ідею проведення Олімпійських ігор в Китаї. "Більше мільярда людей сьогодні в світі є китайцями, і вони всі пишаються цим. Я завжди підтримував Олімпійські ігри, які повинні пройти в Китаї. І всі про це знають", - цитує телеканал слова лідера Тибету.

За офіційними даними Пекіна, в результаті заворушень, які почалися 10 березня у зв"язку з демонстраціями, присвяченими 49-им роковинам повстання в Лхасі, яке закінчилося вигнанням Далай-лами, загинули 22 мирних жителі, включаючи співробітника поліції.

В ході безладів 241 офіцер поліції та 382 мирних жителі отримали поранення, повідомляє агентство Сіньхуа. Прихильники Далай-лами, заявили, що загинули близько 100 людей.

Раніше Далай-лама заявив, що піде у відставку, якщо в цьому автономному регіоні Китаю продовжиться ескалація насильства. На подібне рішення, швидше за все, його підштовхнули звинувачення китайської влади, повідомляє РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Далай-лама відкинув звинувачення в провокації безладів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі