вівторок, 28 жовтня 2008 14:25

Далай-лама проведе екстрену нараду уряду Тибету у вигнанні

Духовний лідер Тибету Далай-лама оголосив про те, що має намір прийняти низку заходів, направлених на стабілізацію відносин з Китаєм. Він проведе екстрену нараду уряду Тибету у вигнанні.

Зустріч представників парламенту і духовного лідера Тибету відбудеться в листопаді. Очікується, що в ході п"ятиденних переговорів, які заплановано провести з 17 по 22 листопада, члени тибетського уряду у вигнанні розроблять новий курс відносин з Китаєм.

За словами Далай-лами, відносини Тибету і Китаю зайшли в безвихідь. Влада КНР не визнахє автономії Тибету у складі Китаю. Планується, що на екстреній нараді будуть присутні не тільки члени тибетського уряду, але і представники політичних організацій, прибічників свободи Тибету.

Нарада проходитиме в резиденції Далай-лами в місті Дхарамсала, яке знаходиться на півночі Індії. Там 73-річний нобелівський лауреат проживає з 1959 року. Він влаштувався в Індії після того, як покинув Тибет, окупований КРН.

Китайська сторона не прокоментувала рішення Далай-лами провести позапланову нараду тибетського уряду. Повідомляється, що в кінці жовтня КНР повинні провести зустріч з Далай-ламою для обговорення подальшого розвитку китайсько-тибетських відносин, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Далай-лама проведе екстрену нараду уряду Тибету у вигнанні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі