неділя, 08 лютого 2009 11:02

ДАІ "заробила" на п"яних водіях 150 млн за місяць

ДАІ "заробила" на п"яних водіях 150 млн за місяць
З початку 2009 року нетверезим водіям уже виписано майже 150 мільйонів гривень штрафу. Про це повідомляє прес-служба Департаменту ДАІ МВС України.

За інформацією прес-служби, тільки за минулу добу працівники Державтоінспекції виявили 742 водіїв, які вели автомобіль у нетверезому стані, 62 з них були за кермом престижних іномарок. З 1 січня 2009 року працівники ДАІ зафіксували вже 25121 тис. таких водіїв, з них 2401 тис. були за кермом дорогих автомобілів.

Після посилювання покарання за подібні правопорушення збільшилися і суми штрафів за них. Для тих, хто вперше протягом календарного року нетверезим сів за кермо, передбачений штраф - від 2,55 тис. до 3,4 тис. гривень або позбавлення права на керування автомобілем на строк до двох років. Суд може призначити таким водіям і від 40 до 50 годин громадських робіт або адміністративний арешт на 7-10 діб, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Для тих, хто в третій раз протягом року буде помічений за кермом нетверезому, передбачено покарання у вигляді позбавлення права керування автомобілем терміном до 10 років. Також суд може позбавити такого водія та автомобіля, вилучивши його у порушника в оплачуваний спосіб.

Вже в поточному році на водіїв, які знаходилися за кермом автомобіля в нетверезому стані, накладено штрафів на суму 149 мільйонів 414 тисяч гривень, з них 79 мільйонів уже оплачено.

Зараз ви читаєте новину «ДАІ "заробила" на п"яних водіях 150 млн за місяць». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі