вівторок, 26 жовтня 2010 15:15

ДАІ закликає водіїв бути обережними і переходити на зимові шини

ДАІ закликає водіїв бути обережними і переходити на зимові шини
Державна автомобільна інспекція закликає водіїв транспортних засобів бути обережними на дорогах у зв'язку з погіршенням погодних умов.

"У результаті зміни погодних умов на території більшості областей спостерігаються сильні тумани, дощі, в окремих регіонах - мокрий сніг. Це значно ускладнює умови для руху транспортних засобів і може спричинити виникнення аварійних ситуацій і навіть ДТП", - заявили в ДАІ.

У зв'язку з цим Державтоінспекція Україна звертається до учасників дорожнього руху з проханням бути максимально уважними та обережними.

Також ДАІ закликає користуватися ременями безпеки, дотримуватися безпечної дистанції, не перевищувати швидкість, рухатися з включеним ближнім світлом фар чи протитуманними ліхтарями.

"Враховуйте також стан проїжджої частини. Мокра, брудна та слизька дорога, опале листя - це ті чинники, які збільшують гальмівний шлях транспортного засобу в кілька разів. Радимо також замінити автомобільну гуму на зимову", - заявили в ДАІ.

Як повідомлялося, сьогодні вночі і завтра вдень, 27 жовтня, синоптики прогнозують на більшій частині території України, в тому числі в Києві і області, дощ з мокрим снігом.

Відзначимо, з 10 по 20 жовтня в Україні сталося 1224 автомобільні аварії. 229 осіб загинули на місці, 1381 скалічилася. Частина поранених померли згодом у лікарнях. Інформаційні стрічки останніх днів сповнені повідомленнями про зіткнення, у яких гинуть сім'ї.

Найбільша аварія сталася 12 жовтня на залізничному переїзді під Марганцем на Дніпропетровщині. Загинули 45 людей.

Нумеролог Людмила Савіна вважає, що до 18 листопада в Україні буде багато автокатастроф.

Зараз ви читаєте новину «ДАІ закликає водіїв бути обережними і переходити на зимові шини ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі