четвер, 22 лютого 2007 14:04

ДАІ впровадить нову систему штрафів для водіїв

Державна автомобільна інспекція створить систему штрафних балів для водіїв транспортних засобів в 2007. Про це повідомив начальник департаменту ДАІ Олексій Калинський.

За його словами, на кожного водія, який протягом року одержить 30 штрафних балів, складатимуть протокол і справу передаватимуть до суду для ухвали. Потім порушника притягуватимуть до адміністративної відповідальності.

- Тут рішення суду буде дуже серйозне, передбачається штраф в 30 неоподатковуваних мінімумів, або 510 гривень, - зазначив Калинський.

Якщо водій не навмисно порушує правила руху й протягом року не набирає 30 штрафних балів, вони будуть скорочені. Для порушників, які набрали 30 балів, кожне наступне порушення передбачає адміністративну відповідальність.

- Той, хто одержує ці 30 балів, іде в суд і надалі протягом 4 місяців повинен не порушувати, оскільки за кожне наступне його порушення передбачається адміністративна відповідальність, - додав голова ДАІ.

Він також повідомив, що загальна вартість створення такої системи становить 8,5 млн гривень, передають Українські новини.

Зараз ви читаєте новину «ДАІ впровадить нову систему штрафів для водіїв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі