субота, 19 травня 2007 17:53

ЦВК Вірменії оголосила підсумки виборів

Центральна виборча комісія Вірменії підвела остаточні підсумки тих, парламентських виборів, які відбулись 12 травня . До парламенту пройшли п"ять партій: три провладні РПВ, "Процвітаюча Вірменія" та "Дашнакцутюн" і дві опозиційні "Орінац єркір" і "Спадщина".

Республіканська партія отримала 41 мандат по пропорційній системі і 23 по мажоритарній, "Процвітаюча Вірменія" - 18 + 6, "Дашнакцутюн" - 16 мандатів, "Орінац єркір" - 8 +1 і "Спадщина" - 7 мандатів. 1 кандидат від партії "Дашинк" пройшов до парламенту за мажоритарною системою і ще 9 балотувалися за громадянською ініціативою. П"ятеро з них, швидше за все, поповнять фракцію Республіканської партії.

Протокол підсумків виборів за пропорційною системою відмовилися підписати представники в ЦВК від блоку "Справедливість" Фелікс Хачатрян, від "Орінац єркір" Сона Саркисян і "Національного єднання" Завен Плузян. Хачатрян заявив, що він відмовляється підписуватись під документом, який є "надгробком вірменської демократії", повідомляє Газета.ru.


Зараз ви читаєте новину «ЦВК Вірменії оголосила підсумки виборів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі