середа, 10 жовтня 2007 17:56

ЦВК Росії не пустила опозиційну партію на вибори

Центральна виборча комісія Росії відмовилася завіряти список кандидатів в депутати Держдуми від опозиційної коаліції "Інша Росія"

У листі лідерам коаліції Гарі Каспарову і Едуардові Лимонову голова ЦВК Володимир Чуров вказав, що "Інша Росія" не є зареєстрованою політичною партією, тому не може висувати своїх кандидатів в депутати. На вимогу відмінити останні поправки у виборче законодавство, які залишили право висунення кандидатів тільки за партіями і які "Інша Росія" вважає антиконституційними, Чуров відповів: "ЦВК не наділена правом законодавчої ініціативи, і відміна законів не входить в його компетенцію".

"Інша Росія", не дивлячись на відмову ЦВК, має намір продовжувати свою виборчу кампанію.

"Інша Росія" подала свій список на завірення в ЦВК 1 жовтня. Цей список був затверджений на з"їзді коаліції 30 вересня. Першу трійку списку склали колишній глава Центробанку Віктор Геращенко, Гарі Каспаров і Едуард Лимонов.

Ідею висунути своїх кандидатів в депутати від "Іншої Росії", не дивлячись на відсутність реєстрації як партії, висунув Едуард Лімонов. Він оголосив, що це "рукавичка, кинута опозицією в обличчя влади", повідомляє радіостанція "Эхо Москвы".

Зараз ви читаєте новину «ЦВК Росії не пустила опозиційну партію на вибори». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі