вівторок, 18 вересня 2007 20:10

ЦВК прийняла новий порядок голосування вдома

Центрвиборчком на засіданні у вівторок скасував свою попередню ухвалу, якою була затверджена форма для голосування виборців вдома, а також затвердив нову форму цієї заяви. За дане рішення проголосували всі 15 членів ЦВК.

Як повідомив заступник голови ЦВК Андрій Магера, заява для голосування вдома повинна бути написана виборцем власноруч. При цьому, якщо неможливість самостійно пересуватися обумовлена віком або інвалідністю, виборець повинен вказати в заяві номер посвідчення з інвалідності, а також ким і коли воно було видане.

У випадку, якщо тимчасова нездатність пересуватися - результат захворювання, виборець повинен вказати в заяві номер медичної довідки, а також назву установи, яка її видала і дату видачі.

Заява може бути передана як особисто виборцем, так і через інших осіб, або поштою.

Заяви для голосування вдома повинні бути подані в дільничну виборчу комісію не пізніше 20:00 28 вересня.

Член ЦВК Михайло Охендовський в інтерв"ю журналістам відповів, що дане вирішення ЦВК є результатом узгодженої роботи комісії.

При цьому він також відзначив, що коли у виборця не буде можливості документально підтвердити той факт, що він не має можливості прийти і проголосувати на виборчій дільниці, він має право звернутися в комісію і подати заяву для голосування вдома, повідомляє Інтерфакс.

Зараз ви читаєте новину «ЦВК прийняла новий порядок голосування вдома». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі