понеділок, 16 липня 2007 20:42

ЦВК не має права вирішувати проблему "обнулення списків"

Заступник глави секретаріату президента, представник Президента України в Центрвиборчкомі Марина Ставнійчук заявляє, що немає потреби в рішенні ЦВК щодо обнулення списків блоку "Наша Україна".

"Печерський районний суд ухвалив, що рішення цього питання лежить у внутрішній компетенції самої партії або блоку, який приймає рішення про так зване "обнулення", - сказала Ставнійчук.
+
Вона нагадала, що Печерський районний суд Києва ухвалив відповідне рішення в травні, коли не було ухвалено і не набув чинності закон про внесення змін до закону про вибори народних депутатів України.

"Фактично за нинішніх правових умов, коли зміни вступили в дію, але не вступили в силу, ЦВК, на мій погляд, не має правової можливості вирішувати питання, що стосується обнулення списків "Нашої України". Фактично суд визнав, що своїм правом на ліквідацію списків і скасування реєстрації кандидатів у народні депутати скористався", - пояснила вона.

Разом з тим, вона не виключила, що питання обнулення списків блоку "Нашої України" знову стане черговим важким питанням для ЦВК, пише УНІАН.
Зараз ви читаєте новину «ЦВК не має права вирішувати проблему "обнулення списків" ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі