середа, 30 січня 2008 12:52

ЦВК Грузії відмовила опозиції у наданні записів процесу голосування

Центрвиборчком Грузії відмовив Об"єднаній опозиції республіки в наданні повних записів процесу голосування під час президентських виборів 5 січня, зроблених відеокамерами на ряді виборчих дільниць. Про це агентству "Новости-Грузия" повідомив один з опозиційних лідерів Каха Кукава.

За його словами, ЦВК дозволяє опозиції ознайомитися тільки з 5–10-хвилинними фрагментами записів. У той же час у прес-службі Центрвиборчкому агентству розповіли, що Об"єднана опозиція не зверталася до них з проханням про надання відеозаписів з виборчих ділянок.

Свого часу опозиція неодноразово вимагала надання повних записів для доведення серйозних порушень у процесі виборів. У цілому на виборчих дільниця 5 січня було встановлено 2 тисячі 240 відеокамер. Зроблені з їх допомогою записи якийсь час зберігатимуться в ЦВК Грузії.

Як повідомлялося, напередодні колишні опозиційні кандидати в президенти Грузії висунули владі республіки ультиматум, в якому зажадали перерахувати за участю міжнародних спостерігачів голоси виборців на президентських виборах, розслідувати порушення, зафіксовані в день голосування і покарати винних згідно кримінальному кодексу. Інакше опозиція погрозила почати 15 лютого масові акції протесту, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «ЦВК Грузії відмовила опозиції у наданні записів процесу голосування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі