пʼятниця, 28 вересня 2007 09:35

ЦВК дозволила голосувати за паспортами з непереклеєними фото

ЦВК дозволила голосувати за паспортами з непереклеєними фото
Центральна виборча комісія зобов"язала дільничні виборчі комісії видавати виборчі бюлетені громадянам, незалежно від наявності в паспорті фотографії по досягненню 25-ти і 45-річного віку.

Відповідне роз"яснення про застосування окремих положень закону про вибори народних депутатів, що стосується видачі членами ДВК виборчих бюлетенів на підставі паспорта громадянина України, прийнято на засіданні ЦВК у четвер, повідомляє УНІАН.

За словами члена ЦВК Тамари Астахової, дільничні й окружні виборчкоми не уповноважені перевіряти термін дії паспортів і вклеювання фотографій по досягненню 25-ти і 45-літнього віку.

Астахова підкреслила, що у випадку, якщо громадянин внесений у список виборців, але в паспорті не вклеєна фотографія, ДВК і ОВК зобов"язані видати бюлетені для голосування.

"Для виборчої комісії документом, що ідентифікує особу громадянина, є паспорт із вказівкою прізвища, імені, по-батькові, року народження і місця реєстрації. Виборчкоми не уповноважені перевіряти дійсність паспорта", - сказала вона.

Зараз ви читаєте новину «ЦВК дозволила голосувати за паспортами з непереклеєними фото». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі