Ексклюзиви
вівторок, 25 березня 2008 15:29

Чверть росіян вибрали Медведєва неусвідомлено

Чверті росіянам (26 відсоткам), що віддали свої голоси Дмитру Медведєву на президентських виборах 2 березня, або що проголосували проти нього, важко назвати причини свого вибору. Такі підсумки опитування, проведеного Всеросійським центром вивчення громадської думки (ВЦВГМ).

Серед тих, хто зміг мотивувати своє рішення, 25 відсотків, що проголосували за Медведєва, пояснили свій вибір тим, що саме цей кандидат є продовжувачем курсу, початого Володимиром Путіним. Вони розповіли, що Медведєв викликає у них довіру, або їх влаштовує його передвиборна програма. 6 відсотків опитаних заявили, що вибрали Медведєва, оскільки більше ні за кого було голосувати.

Респонденти, що проголосували проти Медведєва і знають, чому вони це зробили, пояснили, що просто підтримують іншого кандидата. В той же час більше чверті з опитаних не голосувала за Медведєва, оскільки з різних причин не довіряє йому. А двом відсоткам він просто не подобається.

Опитування було проведене 8-9 березня 2008 року, в ньому взяли участь 1600 чоловік в 46 регіонах Росії. Статистична погрішність не перевищує 3,4 відсотка.

За підсумками президентських виборів Дмитро Медведєв набрав 70,28 відсотка голосів виборців. На другому місці - лідер КПРФ Геннадій Зюганов, що набрав 17,72 відсотка голосів, на третьому - лідер ЛДПР Володимир Жиріновський з 9,34 відсотка голосів і на четвертому - Андрій Богданов, який набрав 1,29 відсотка голосів виборців, повідомляє Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «Чверть росіян вибрали Медведєва неусвідомлено». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути