понеділок, 16 липня 2007 08:15

Цунамі і землетрус силою 6,6 бали в Японії: більше 160 поранених (ФОТО)
5

На західному побережжі головного японського острова Хонсю в понеділок відбувся землетрус магнітудою 6,6. Поштовхи були зафіксовані в 10:13 за місцевим часом. Вони викликали невелике цунамі заввишки 50 см. В даний час попередження про цунамі відмінене. У лікарні вже доставлено більше 150 поранених.


Епіцентр землетрусу знаходився в префектурі Ніїгата. Легкі коливання відчувалися і в Токіо, що знаходиться на протилежному побережжі Хонсю. Поштовхи продовжувалися біля однієї хвилини. Район стихійного лиха продовжують стрясати підземні поштовхи магнітудою більше 3 балів.


Після землетрусу пожежа спалахнула на одній з трансформаторних станцій найбільшої в Японії АЕС, розташованої поблизу Касивадзакі. Витоки радіації і потерпілих немає.

Тим часом в район Касивадзакі з метою недопущення пожеж повністю припинена подача побутового газу. У місті і в прилеглих населених пунктах постраждали десятки будинків. Зокрема, звалився дах головного стадіону, де в цей час проходили змагання по бадмінтону. Декілька глядачів отримали поранення. Частково обрушився дах будівлі міської адміністрації.

Прем"єр-міністр Японії Синдзо Абе терміново перервав сьогодні поїздку по країні і на військовому літаку повернувся до Токіо. При уряді створений штаб по ліквідації наслідків стихійного лиха. У постраждалий район направлений один з міністрів кабінету. Припинений рух по трьом швидкісним автомобільним трасах, повідомляє ІТАР-ТАРС.

Зараз ви читаєте новину «Цунамі і землетрус силою 6,6 бали в Японії: більше 160 поранених (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі