пʼятниця, 03 серпня 2007 14:52

Cпікер Криму звинувачує БЮТ у незаконній купівлі 39 га на узбережжі

Голова Верховної Ради Автономної Республіки Крим Анатолій Гриценко стверджує, що комерційна структура, близька до керівників Кримської організації "Блоку Юлії Тимошенко", незаконно купила 39 гектарів землі на узбережжі в Сакському районі. Про це Анатолій Гриценко заявив на прес-конференції 2 серпня.

"Земля продана незаконно, по-друге, не на конкурсі і негласно", - підкреслив Голова ВР АРК.

Так, за його словами, перший заступник голови Сакської районної державної адміністрації, який представляє БЮТ, підписав договір про продаж 39 гектарів землі сільськогосподарського призначення товариству з обмеженою відповідальністю, засновником якого є "відома компанія, що має стосунок до Сенченка і до Веліжанського" (керівника Кримського штабу БЮТ, депутата ВР України V скликання Андрія Сенченка і керівника фракції БЮТ у кримському парламенті Сергія Веліжанського - ред.).

При цьому Анатолій Гриценко нагадав, що українське законодавство взагалі забороняє продаж земель сільгосппризначення, а в даному випадку, за його словами, продана ділянка ріллі.

"Так оранка у нас взагалі не продається! А тут договір купівлі-продажу", - обурився кримський спікер.

Він також додав, що ціна продажу цієї ділянки, розташованої в 100 метрах від берега моря, склала всього 600 тисяч гривень.

За словами Гриценко, Республіканський комітет із земельних ресурсів АРК підготував свій висновок за цим фактом, в якому вказав допущені порушення.

"Неможливо, по-перше, продавати ріллю. По-друге, якщо це вільна ділянка, то вона має продаватися на конкурсній основі. А по-третє, майже 20 мільйонів гривень втратив бюджет від реалізації цієї земельної ділянки", - перерахував Гриценко претензії Рескомзема.

Проте, за його словами, Господарський суд Криму визнав "протиправними" висновки Рескомітету. Зі свого боку, Голова ВР АРК висловив "дуже серйозні сумніви" в легітимності такого рішення суду, передає proUA.
Зараз ви читаєте новину «Cпікер Криму звинувачує БЮТ у незаконній купівлі 39 га на узбережжі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі