вівторок, 21 вересня 2021 13:33

Covid-19 в Україні: почали розгортати додаткові ліжка для хворих

Covid-19 в Україні: почали розгортати додаткові ліжка для хворих
У стаціонарах знаходяться 1 268 Covid-пацієнтів. Фото: pixabay.com

Через зростання захворюваності на Covid-19 у лікарнях Львівської області почали розгортати додаткові ліжко-місця.

Пацієнтів почали приймати лікарні, які були залучені під час третьої хвилі навесні поточного року, заявив 21 вересня керівник департаменту охорони здоров'я Львівської облдержадміністрації Орест Чемерис під час брифінгу. Медустанови вже заповнені на 38,4%.

"До вчора в області було вісім медзакладів для дорослих і одна дитяча лікарня. Відсьогодні запустили Сокальську й Рудківську лікарню. Ще трьом закладам доручили підготувати Covid-відділення до приймання пацієнтів", - сказав він.

Учора в області з коронавірусною інфекцією госпіталізували 152 особи. Загалом у стаціонарах перебувають 1268 Covid-пацієнтів. Найближчим часом пацієнтів з Covid-19 прийматимуть Жидачівська, Пустомитівська й Перемишлянська лікарні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коронавірус в Україні: кількість смертей за добу збільшилася втричі

Кількість нових випадків коронавірусу за добу збільшилася вдвічі за минулий тиждень. 98% госпіталізованих із Covid-19 за останні три місяці - невакциновані. У зоні найвищого ризику важкого перебігу й смерті від Covid-19 люди старше 60 років, із супутніми захворюваннями та ті, хто щодня контактує з великою кількістю людей - медики, освітяни, соцпрацівники, працівники державних органів тощо.

Зараз ви читаєте новину «Covid-19 в Україні: почали розгортати додаткові ліжка для хворих». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі