понеділок, 09 липня 2007 08:40

Чотири бензовози зіткнулися в Ірані, 13 загиблих

Щонайменше 13 осіб загинули в неділю при зіткненні чотирьох бензовозів на південному сході Ірану.

Чотири бензовози зіткнулися один з одним на трасі, що сполучає міста Захедан і Мірджавех поблизу ірано-пакистанського кордону. На бензовозах перевозили бензин контрабандисти і, щоб не бути поміченими поліцією, їхали з вимкненими фарами, що і стало причиною аварії.

Всього у чотирьох бензовозах знаходилося 17 чоловік, 13 з яких загинули на місці, ще четверо були госпіталізовані з важкими травмами.

Контрабанда бензину в сусідні країни - часте явище в Ірані у зв"язку з низькою вартістю палива в країні (трохи більше 10 центів за літр).

Тим часом, забезпечення бензином є одним з проблемних питань для Ірану, що займає друге місце в світі за обсягами нафтовидобутку, але страждаючого від недостатньої потужності нафтопереробних заводів. Іран здатний забезпечувати свої потреби в бензині лише на 40%, а решту пального вимушений імпортувати.

Через нестачу бензину в кінці червня іранське керівництво ввело на території країни обмеження на споживання палива - власники приватних автомобілів можуть купити тепер не більше 100 літрів бензину в місяць. Введення обмежень викликало незадоволення серед автолюбителів, яке вилилося в масові заворушення: було спалено близько 20 заправних станцій, поліція затримала понад 80 учасників виступів, повідомляє РІА Новости.

Зараз ви читаєте новину «Чотири бензовози зіткнулися в Ірані, 13 загиблих». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі