субота, 25 грудня 2010 14:26

Чорноморський флот Росії захотів побільше працювати з Україною

Чорноморський флот Росії захотів побільше працювати з Україною

Командування Чорноморського флоту Російської Федерації сподівається на активізацію співробітництва, яке почалося в 2010 році.

Про це заявив начальник штабу - перший заступник командувача ЧФ РФ віце-адмірал Олександр Троян.

"Поряд із заходами в рамках активацій оперативного з'єднання країн Чорноморського регіону "Блексіфор", поряд з проведеним навчанням (російсько-українським. - ред.) "Фарватер миру", ми, звичайно ж, сподіваємося, що наступного року ми продовжимо ці чудові заходи, де ми спільно беремо участь у вирішенні різних завдань", - зазначив він у своєму вітальному слові на офіцерському новорічному балу в Командуванні ВМС України.

Троян також висловив надію на продовження "закладеної в Севастополі традиції - за підтримки і керівництва міської адміністрації - спільного проходження підрозділів двох флотів у єдиному парадному строю на День Перемоги".

Крім того, він особливо відзначив, що в 2010 році підвищився рівень взаємодії безпосередньо екіпажів кораблів.

"Цього року вперше підводники (українські і російські, під час стажування членів екіпажу підводного човна "Запоріжжя" на підводному човні ЧФ РФ. - ред.) плечем до плеча вирішували в морі завдання на підводному човні "Алроса", разом з нашими моряками лягали на грунт, брали участь в тренуваннях по виходу з човна в рятувальному апараті. Це все те, що характеризує новий етап взаємин", - сказав Троян.

Інтерфакс-Україна

Зараз ви читаєте новину «Чорноморський флот Росії захотів побільше працювати з Україною». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі