пʼятниця, 12 грудня 2008 10:12

Чорногорія зібралася стати кандидатом в Євросоюз

Чорногорія має намір подати заявку на вступ до Євросоюзу, повідомляє AFP. Офіційна заява про плани зі вступу в ЄС в четвер розповсюдив уряд Чорногорії.

Коли саме планується подати заявку на отримання статусу країни-кандидата в члени Євросоюзу, в документі не уточнюється. Проте на початку грудня прем"єр-міністр Чорногорії Міло Джукановіч говорив, що його країна може зробити перший крок на шляху вступу до Євросоюзу ще до кінця 2008 року.

Чорногорія, населення якої нараховує 650 тисяч людей, отримала статус незалежної держави в 2006 році, після того, як її громадяни на референдумі проголосували за відділення від Сербії.

Зі всіх країн - колишніх членів Югославії поки до складу ЄС увійшла лише Словенія. Македонії в 2005 році був наданий статус країни-кандидата в ЄС, в тому ж році був встановлений термін початку переговорів про вступ до союзу Хорватії.

Зараз ви читаєте новину «Чорногорія зібралася стати кандидатом в Євросоюз». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі