середа, 09 грудня 2015 00:57

"Чорний ящик" збитого у Туреччині Су-24 передали Путіну

"Чорний ящик" збитого у Туреччині Су-24 передали Путіну
Фото: ТАСС

Міністр оборони РФ Сергій Шойгу представив російському президенту Володимиру Путіну параметричний самописець зі збитого біля сирійсько-турецького кордону російського літака Су-24, повідомляє Російська служба BBC.

За словами міністра оборони РФ, бойовики не встигли забрати самописець з собою. Він був доставлений до Москви.

Путін заявив, що розшифровка самописця допоможе визначити точну траєкторії руху російського літака, а також місце, де він перебував у момент знищення.

При цьому російський президент попросив Шойгу не розкривати самописець, а зробити це спільно з іноземними фахівцями і все ретельно зафіксувати.

"Відразу ж хочу застерегти, звичайно, нам потрібно це знати, але чого б ми не дізналися, наше ставлення до вчиненого турецькою владою не зміниться. Ми ставилися, ще раз кажу, до Туреччини не тільки як до дружньої країні, але і як до союзника з боротьби з терором, і ніхто не очікував ось цього підлого, зрадницького удару в спину", - в черговий раз заявив Путін.

Раніше повідомлялося, що сирійський спецназ виявив "чорну скриньку" збитого російського Су-24 і передав російській стороні.

Нагадаємо, 24 листопада турецькі винищувачі F-16 після 10 попереджень знищили російський бомбардувальник Су-24, який порушив повітряний простір країни.

Зараз ви читаєте новину «"Чорний ящик" збитого у Туреччині Су-24 передали Путіну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі