пʼятниця, 20 лютого 2015 22:41

Чорні регіонали прийшли вшанувати Небесну Cотню
8

Фото: Микола Марченко

У Миргороді на Полтавщині до річниці трагічних подій на Майдані провели мітинг-реквієм. Організували його у сквері біля пам'ятника Козаку.

Пам'ятну дошку на честь героїв Небесної сотні, що на приміщенні краєзнавчого музею, огорнули синім та жовтим покривалами.

Працівник бібліотеки Маргарита Олійник-Локай розповідає про учасників Євромайдану, зачитує імена миргородців, котрі загинули в АТО. Згадує, зокрема, про колишнього мера Миргорода Василя Третецького, активного учасника Майдану у Києві. Його на замовлення у березні 2014 року вбили в Миргороді із помпової рушниці.

Але і по сьогоднішній день ні цей злочин, ні злочини проти учасників Майдану не розкриті.

" І не розкриють. Плюватися хочеться. Як швидко "януковичі" пристосувалися. Бо дивляться на Київ і бачать, що влада залишилася стара, із тими ж обличчями, із тими ж корупційними схемами. В голові не вкладається. Пом'янути героїв Небесної сотні прийшли навіть чорні регіонами. По іншому я їх назвати не можу. Це ж вони організовували тітушок на Київ, це ж на їх руках кров. Я тут бачу і Карачиха, і бувша начальниця залізничного вокзалу. Невже влада не розуміє, що люди стали інші і терпіти її свавілля довго не будуть", – говорить Сергій Дудніченко.

Присутні на заході по колу передають лампадку, котру ставлять біля стенду із фотографіями загиблих .

Відспівування проводить отець Роман із храму Всіх Святих Української православної церкви Київського патріархату.

Зараз ви читаєте новину «Чорні регіонали прийшли вшанувати Небесну Cотню». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі