четвер, 09 листопада 2017 09:58

Чорна п'ятниця 2017: коли в Україні стартує сезон знижок

Чорна п'ятниця 2017: коли в Україні стартує сезон знижок
В Україні Чорна п'ятниця стартує 24 листопада і триватиме ще і на вихідних. Фото: ria.

24 листопада в Україні стартує Чорна п'ятниця, що триватиме також на вихідних.

Ця традиція зародилася в США після Дня подяки. Саме в п'ятницю там стартує традиційний різдвяний сезон розпродажів. Звичай влаштовувати розпродажі в цей день встановили ще в XIX ст. День подяки припадає на четвертий четвер листопада, а Чорна п'ятниця випадає в проміжок часу з 23 по 30 листопада. Кілька років тому ця традиція прийшла і в Україну, повідомляє "Обозреватель".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фонд гарантування оголосив розпродаж на 20 млрд грн

Багато американців намагаються брати відгул на Чорну п'ятницю. Вже опівночі штурмують магазини, що дають першим покупцям знижку від 50-80%. Деякі крамниці відкриваються о 5-6 ранку. 50% всіх покупок, щоза рік роблять американці, відбуваються в проміжок між Днем подяки і Різдво, за статистикою.

Свято прийшло до нас разом із Гелловіном, що відзначають із ним майже в один час. Українська традиція не надто схожа на американську. Багато магазинів спеціально підвищують ціни напередодні Чорної п'ятниці, щоб потім знизити їх до звичайних. Здебільшого знижки будуть в інтернет-магазинах. Деякі товари обіцяють продавати за 10% їхньої вартості.

Для того, щоб шопінг був вдалий, дотримуйте кілька порад: складіть список необхідних речей заздалегідь, визначте бюджет покупок, дізнайтеся реальну вартість речей напередодні Чорної п'ятниці, відкладіть потрібну річ у кошик, якщо збираєтеся здійснити шопінг в інтернеті й купуйте виважено.

Зараз ви читаєте новину «Чорна п'ятниця 2017: коли в Україні стартує сезон знижок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі