пʼятниця, 23 травня 2008 11:56

Чому не надходили СМС за Бандеру під час голосування за "Великих українців"

Телефонні проблеми під час ефіру Великих українців на телеканалі Інтер 16 травня дали підстави запідозрювати організаторів у маніпуляціях, пише тижневик Новинар.

Так, народний депутат Тарас Стецьків розповів Новинареві, що відправив за Степана Бандеру близько 50-60 повідомлень.

Народний депутат Владислав Каськів після того, як йому не прийшло підтвердження на відправлені 43 повідомлення за годину ефіру, звернувся до компанії Київстар з проханням надати роздруківку його дзвінків і повідомлень. Усі 43 есемески у звіті значилися як недоставлені.

За якість доставки СМС і телефонні дзвінки на Інтері відповідає дочірнє підприємство каналу – провайдер ВІА Телепорт. Директор цієї фірми Олександр Скрипник у відповідь на прохання пояснити ситуацію з блокуванням дзвінків попросив назвати номер мобільного, з якого конкретна людина не отримувала повідомлень про врахування голосу. Новинар назвав номер Каськіва. Скрипник зауважив, що 16 травня жодного СМС з цього номера не надходило, хоча протягом місяця зафіксовано близько ста повідомлень.

"Голоси, які надходили ближче до закінчення голосування, могли прийти після його завершення. І у нас, і у них було пікове навантаження", – каже Скрипник.

Водночас, і в Київстарі, і в МТС запевнили, що жодних технічних проблем і перевантажень 16 травня у них не було. Один із менеджерів МТС Вікторія Рубан зауважила, що навантаження у цей час хоч і були значними, однак їх не можна навіть порівнювати, до прикладу, з навантаженнями у новорічні свята.

"Кількість повідомлень у голосуванні в проекті Великі українці перевищила 200 тисяч за вечір, тоді як у новорічну ніч обсяги відправлених повідомлень становили більш ніж 64 мільйони за перші 12 годин нового року. І ми це витримуємо", – розповіла Вікторія Рубан. І додала, що у подібних проектах МТС легко забезпечує передачу повідомлень абонентів до провайдера. Рубан запевнила, що всі повідомлення абонентів були доставлені вчасно і коректно.

"Тим паче, що угода між МТС та провайдером передбачає повну відповідальність останнього за формування і відправку зворотних повідомлень. Угода навіть передбачає штрафні санкції за невиконання вимог щодо коректного опрацювання повідомлень абонентів", – наголосила Рубан.

Отже, знову коло замкнулося на представникові Інтеру, який, як і керівництво каналу, відмовляється чітко пояснити, чому блокувалися повідомлення за певних кандидатів.

За матеріалами: Новинар, Корреспондент.

Зараз ви читаєте новину «Чому не надходили СМС за Бандеру під час голосування за "Великих українців"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі