середа, 03 березня 2021 18:47

Чому до вина найкраще підходить сир - факт, про який ви не знали

Чому до вина найкраще підходить сир - факт, про який ви не знали
Дієтичні масла знижують сприйняття терпкості. Фото: pinterest.com

Французькі дослідники довели, що жири у сирі взаємодіють зі сполуками у вині, покращуючи смак напою.

Дослідження провели Жюлі Жеан і його колеги з Університету Бордо, що у Франції.

Вони вивчили, як ліпіди - жирні молекули, що містяться в сирі, м'ясі, рослинних маслах і інших продуктах - взаємодіють з танінами винограду, пише Daily Mail.

Таніни - це група гірких і в'язких з'єднань, які містяться в рослинах, насінні, корі, деревині, листі і шкірці фруктів, зокрема у винограді.

"Дієтичні масла знижують сприйняття терпкості розчинів виноградних танінів. Наші результати підкреслюють, що харчові ліпіди є вирішальними молекулярними агентами, що впливають на наше сенсорне сприйняття під час вживання вина", - кажуть дослідники.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жирна, нормальна, чутлива та суха: які продукти треба їсти за типом шкіри

Окрім цього, відомі також вдалі поєднання окремих видів вина з іншими стравами. Наприклад, Шардоне і голландський соус, Каберне Совіньон зі стейком.

"Рапсова і виноградна олія зменшують або навіть усувають терпкість танінових розчинів. Також вони більше не здаються в'язкими, а набувають фруктових ноток після вживання оливкових масел", - кажуть експерти.

Учені встановили, скільки треба їсти овочів та фруктів для здорового функціонування організму. Вони розробили ідеальну формулу їхнього поєднання в раціоні.

Зараз ви читаєте новину «Чому до вина найкраще підходить сир - факт, про який ви не знали». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі