четвер, 31 липня 2008 08:18

Чоловіки з віком стають щасливішими, жінки - навпаки

Чоловіки з віком стають щасливішими, жінки - навпаки

В молодості жінки є щасливішими, ніж чоловіки, проте після 48 років чоловіче щастя превалює над жіночим. До такого висновку прийшли англійські соціологи з Кембріджського університету та їхні американські колеги з Університету Південної Каліфорнії. Експерти проаналізували роль невиконаних бажань у відчутті добробуту і щастя серед чоловіків і жінок з різних країн за декілька десятиліть.

Наголошувалося, що два аспекти життя грали істотну роль у визначенні особистої задоволеності у обох статей - це наявність сім"ї та фінансів. Ці гендерні зразки не залежали від національності та економічного стану опитуваних. Відносно кохання чоловіки та жінки мали однакові прагнення: досягаючи дорослого віку, кожна дев"ята людина з 10 бажала щасливого шлюбу. Проте ближче до середнього віку чоловіки показували вищі рівні задоволення власним життям і виконанням поставлених цілей.

Згідно міжнародному огляду, найбільш нещасливий період в житті чоловіків - від 20 до 30 років. У цьому віковому проміжку молоді люди більшою мірою незадоволені своїм особистим життям і фінансовим положенням, ніж дівчата: зокрема через амбітні та важко здійсненні плани, типу покупки дорогої машини або швидкого придбання стабільного капіталу. В той же час після 34 років більшість чоловіків, на відміну від жінок, мають сім"ю. Чим старше стає чоловік, тим він щасливіший, і багато в чому це щастя пов"язане з одруженням, народженням дітей та матеріальним достатком. Дослідники визначили, що для більшості чоловіків 41 рік - це піковий вік фінансового достатку, 48 років - вік максимального відчуття повного щастя, а 64 роки - найкращий вік для сімейного благополуччя, повідомляє Подробности.

Зараз ви читаєте новину «Чоловіки з віком стають щасливішими, жінки - навпаки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі