вівторок, 11 березня 2008 18:11

Чоловіка посадили на 16 місяців за володіння підручником "Аль-Каїди"

Суд міста Лідса, графство Йоркшир, засудив 34-річного Халіда Халіка до 16 місяців ув"язнення за володіння навчальним посібником для бойовиків "Аль-Каїди", повідомляє 11 березня Sky News.

Халік зізнався у володінні CD-диском на якому містилися: текст з оголошенням джихаду, інтерв"ю з Осамой бін Ладеном, інформація про різну зброю і правила поведінки на поліцейському допиті.

Відомо також, що Халік був другом терористів-смертників, які здійснили 7 липня 2005 вибухи в лондонському метро. Суду були представлені фотографії, на яких підсудний займається разом з терористами рафтінгом.

Безробітний батько трьох дітей, Халік працював в мусульманському книжковому магазині Iqra, завсідники якого звернули увагу поліції у зв"язку з розслідуванням липневих терактів. Двоє терористів-смертників Шехзад Танвір і Мохаммед Сідік Хан, також як і Халік, були в магазині довіреними особами.

Халік був затриманий в травні 2007 року. У один день з ним були затримані 29-річна вдова Хана Хасіна Патель, її брат Ашад Патель, а також Імран Мотала. Всі, окрім Халіда, були відпущені через тиждень після арешту.

В результаті терактів в лондонському метро і автобусі 7 липня 2007 року загинули 52 людини, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Чоловіка посадили на 16 місяців за володіння підручником "Аль-Каїди"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі