Ексклюзиви
пʼятниця, 20 квітня 2007 13:24

Чоловік став терористом через "квартирне питання"

У курортному селищі Коктебель під загрозою виселення опинилися жителі будинків, побудованих на території Будинку творчості письменників. На знак протесту один з жителів застрелився, інший намагався спалити один з корпусів санаторію.

Житель селища забарикадувався в одному з корпусів Будинку творчості письменників "Коктебель" з вимогою надати йому житло. Напередодні він сказав знайомим, що керівництво Літфонду відключило його будинок від електроенергії і води, а також перекрило автомобільний проїзд до його житла.

"Він сказав, що заготовив каністру з бензином і піде захоплювати корпус санаторію, оскільки вважає, що його ніхто не може виселити з території Будинку творчості, тому що тут він офіційно прописаний, а іншого житла у нього немає. Але я не думав, що все так серйозно", - розповів один з близьких чоловіка.

За словами помічника начальника міліції Феодосії Ганни Охріменко, закрившись в корпусі, чоловік загрожував підпалити будівлю. Через вікна міліціонери помітили, що у нього є ніж і каністра для горючих рідин, тому були викликані співробітники місцевої пожежної охорони.

"Переговори з чоловіком, що зайняв корпус, тривали декілька годин, але ніякі домовленості не допомагали, - розповіла Охріменко. - Тоді було ухвалено рішення про штурм. Рятувальники розкрили двері запасного виходу, через які увійшли міліціонери. Проводиться розслідування інциденту".

Зі слів місцевих жителів, співробітники Літфонду побудували на його території маленькі будиночки ще в радянський період. Тепер керівництво Союзу письменників вимагає виселення людей, що проживають на землі Будинку творчості.

Начальник Коктебельськой міліції Микола Логвінов повідомив, що це вже не перший конфлікт. За його словами, два тижні тому 44-річний чоловік застрелився на знак протесту проти виселення його з території Літфонду. Про це він написав в передсмертній записці, пише Новий регіон.
Зараз ви читаєте новину «Чоловік став терористом через "квартирне питання" ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути