середа, 06 жовтня 2010 08:15

Цього року бабиного літа не буде

Цього року бабиного літа не буде

Бабиного літа цього року не буде, а зима буде не дуже холодною та не затяжною.

Про це повідомив заступник начальника Українського гідрометеорологічного центру Анатолій Прокопенко, передає "Інтерфакс-Україна".

"До 20-22 жовтня теплої погоди не буде, але радує те, що буде мало опадів. Тобто буде прохолодно, сонячно, з невеликою кількістю опадів, але на бабине літо це не буде схоже, тому що середньодобова температура на більшій частині України буде в межах 4-8 градусів тепла", - сказав Прокопенко.

За його словами, в цілому жовтень цього року дещо прохолодніше, ніж зазвичай, тому опалювальний сезон на всій території Україні почнеться трохи раніше.

За попереднім прогнозом Гідрометцентру, зима цього року буде не дуже суровою і холодною, але будуть окремі періоди значного похолодання. Початок зими припаде на кінець листопада.

Прокопенко не зміг спрогнозувати, наскільки сніжної буде майбутня зима.

"За нашими розрахунками, в жовтні снігу не буде, традиційно він почнеться, напевно, з другої половини листопада. Перший сніг буде швидко танути, постійний покрив з'явиться в середині грудня. Яка кількість його буде - зараз важко сказати", - сказав він.

Зараз ви читаєте новину «Цього року бабиного літа не буде». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі