субота, 07 листопада 2015 03:31

"Цього не було, це дурість якась" - ФСБ РФ про передачу земель китайцям

"Цього не було, це дурість якась" - ФСБ РФ про передачу земель китайцям
Фото: tsn.ua

Прикордонне управління ФСБ Росії по Приморському краю спростовує повідомлення, що Росія нині передала Китаю ділянку землі площею 4,7 кв. км біля Уссурійська.

"Цього не було, це дурість якась. Абсолютно точно кордони не пересувалися", – сказав РІА "Новости" представник прикордонного управління ФСБ РФ у Приморському краї.

У четвер китайські ЗМІ, зокрема, напівофіційна англомовна газета China Daily, повідомили про передачу до КНР прикордонної ділянки площею у 4,7 кв. км чи про відновлення контролю Китаю над цією ділянкою.

Ця територія, як пише газета, разом із іншими територіями була передана Російській імперії династією Цін після поразки у Другій опіумній війні за т.зв. Айгунською угодою.

Із 1858 по 1915 рік, згідно з різними договорами, маньчжурська династія Цін передала Росії близько півтора мільйона квадратних кілометрів своєї території, пише China Daily.

При цьому в її повідомленні йдеться, власне, лише про те, що в середу на китайському боці кордону відбулася церемонія урочистого відкриття кількох прикордонних знаків. Саме ж уточнення лінії кордону з Росією в цьому місці, за результатами якого Китай відновив свій суверенітет над цією територією, як написала газета, відбулося ще 1993 року, а не нині.

Зараз ви читаєте новину «"Цього не було, це дурість якась" - ФСБ РФ про передачу земель китайцям». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі