вівторок, 22 жовтня 2019 14:14

Чого чекати від майбутньої зими – синоптики озвучили прогноз

Чого чекати від майбутньої зими – синоптики озвучили прогноз
Цьогорічна зима в Європі, залежно від регіону, буде дуже різноманітною. Фото:nnst1.gismeteo

Прогнози стверджують, що зима 2019-2020-го в Україні буде примхливою.

Дощі та мокрий сніг чекають на українців у грудні, а на початку січня можуть вдарити міцні морози, повідомляє "Метеопрог".

Також у грудні буде тепло, дощ зі снігом падатиме частіше, ніж сніг. Водночас на заході країни передбачають перший зимовий снігопад.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні переведуть годинники на зимовий час

У січні погода стане гіршою. Синоптики прогнозують, що у деяких регіонах будуть міцні морози. У східну частину України може прийти морозне повітря з Сибіру. Перший місяць 2020-го буде доволі вологим.

Цьогорічна зима в Європі, залежно від регіону, буде дуже різноманітною. В окремих частинах нашого континенту буде стабільна погода протягом всього сезону. Сибірські повітряні маси принесуть до східної Європи холод.

Прогнози американських синоптиків цілком протилежні. На думку метеорологічної служби США, зима-2020 в Україні буде короткою та досить теплою, особливо в грудні. Зміни клімату, які викликає підвищення середньої глобальної температури, призведуть до того, що в грудні, замість снігу, буде йти дощ або мокрий сніг.

Взимку Україну очікують рекордні за останні 30 років морози. Метеоролог Світлана Краковська наголосила, що все частіше в Україну заносить сухе гаряче повітря з півдня чи холодне - з Арктики. Саме тому тепер часто трапляються хвилі надзвичайного тепла або холоду.

Зараз ви читаєте новину «Чого чекати від майбутньої зими – синоптики озвучили прогноз». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі