вівторок, 12 червня 2007 13:53

Coca-Cola використовує працю китайських в"язнів

Китай незаконно використовує в"язнів для виконання замовлень таких всесвітньо відомих компаній, як Coca-Сola або Wal-Mart. Про це свідчать дані розслідування, проведеного телеканалом Sky News.

Для того щоб підтвердити підозру, журналісти каналу зв"язалися з декількома ув"язненими, які нещодавно звільнилися. Вони розповіли, що в одній із в"язниць їм довелося робити новорічні прикраси під брендом Coca-Cola і капелюхи, які потім були виявлені в магазинах Wal-Mart. При цьому ув"язненим за їх працю не платять зарплату. Один з ув"язнених розповів, що за місяць роботи йому дали яблуко. Інше з джерел телеканалу повідомило, що отримало за місяць роботи близько 60 пенсів (приблизно 1,2 долара).

У китайському посольстві у Великобританії заявили, що дані Sky News не ґрунтуються на чітких доказах і відмовилися коментувати можливість використання праці ув"язнених на користь усесвітніх компаній. У Coca-Cola відзначили, що не підтримують використання праці в"язнів і жалкують про те, що їх постачальник новорічних прикрас був якось з цим пов"язаний.

За інформацією Sky News, приватні компанії в Китаї мають можливість нелегально заплатити представникам влади за те, щоб використовувати працю ув"язнених у тюрмах, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Coca-Cola використовує працю китайських в"язнів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі