вівторок, 17 липня 2007 11:06

Coca-Cola виготовлятиме в Росії квас

Найбільший у світі виробник безалкогольних напоїв компанія Coca-Cola подала заявку на реєстрацію двох квасних брендів у Росії - "Живе бродіння" та "Натуральний продукт".

У російському представництві Coca-Cola підтвердили, що збираються виготовляти квас у Росії, проте поки не можуть вибрати майданчик для виробництва напою. Американська компанія часто купує в зарубіжних країнах заводи для виготовлення місцевих напоїв. Наприклад, у 1993 році Coca-Cola придбала бренд Limca, під яким виготовляється традиційний лимонно-лаймовий напій у Індії, а в 1999 році створила спільне підприємство з виробництва чилійської Inca Kola.

Одночасно стало відомо, що головний конкурент Coca-Cola - компанія Pepsi Co. також має намір розширити присутність на російському ринку, проте не за рахунок квасу, а відкривши виробництво пакованих каш і сухих сніданків.

Зараз Pepsi Co. окрім безалкогольних газованих напоїв виготовляє також соки, кондитерську і бакалійну продукцію. Часто це роблять дочірні компанії, наприклад європейська Quaker Foods, яка вже була представлена на російському ринку до кризи 1998 року, нагадує Lenta.Ru.

Зараз ви читаєте новину «Coca-Cola виготовлятиме в Росії квас». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі