четвер, 31 січня 2008 10:12

Члени Кіноакадемії укладають "короткий список" претендентів на "Оскар"

Американська Кіноакадемія 30 січня почала фінальний етап відбору претендентів на "Оскар", розіславши своїм членам бюлетені для голосування.

Взяти участь у виборі володарів "Оскара" мають право 5829 членів Кіноакадемії. Бюлетені для голосування, відправлених членам Кіноакадемії, складені на основі "короткого списку" претендентів на "Оскар", який оголосили 22 січня. У кожній з 19 номінацій учасники голосування можуть вибрати одного переможця.

Заповнені в ході другого раунду анкети до вечора 19 лютого також надійдуть у PricewaterhouseCoopers. Аудитори цієї компанії в атмосфері суворої таємності проведуть підрахунок голосів і визначать переможців. Картки з їхніми іменами помістять у конверти і запечатають. За традицією, формується два однакові комплекти конвертів з іменами переможців, на той випадок, якщо з один із них буде з яких-небудь причин втрачений. Конверти роздруковують 24 лютого 2008 року на сцені Kodak Theatre, де пройде урочиста церемонія вручення "Оскара" за 2007 рік.

У номінації "Кращий фільм" на "Оскар" у 2008 році претендують: драма режисера Джо Райта "Спокута"("Atonement"), "Майкл Клейтон" ("Michael Clayton") Тоні Гілроя, комедія "Джуно" (Juno) режисера Джейсона Рейтмана, "Нафта"("There Will Be Blood") Пола Андерсона і "Людям похилого віку тут не місце" ("No Country for Old Men") братів Ітана і Джоела Коенів. "Нафта" і "Людям похилого віку тут не місце" лідирують за числом номінацій на нагороди Кіноакадемії, кожен фільм претендує на перемогу у восьми категоріях, повідомляє "Подробности".

Зараз ви читаєте новину «Члени Кіноакадемії укладають "короткий список" претендентів на "Оскар"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі