середа, 17 жовтня 2007 20:20

Цієї зими кількість хворих грипом зросте удвічі

Міністерство охорони здоров"я України прогнозує збільшення захворювань грипом в два рази, до 4 мільйонів. Хворих грипом в осінньо-зимовому сезоні 2007-2008 років збільшиться в порівнянні з 2006-2007 роками. Як розповів директор Українського центру грипу Мінохоронздоров"я Аркадій Фролов, у минулому епідсезоні 2006-2007 захворіло грипом близько 2 мільйонів людей.

"Кількість хворих грипом може зрости майже в два рази", - сказав Фролов.

Заступник головного санітарного лікаря Людмила Мухарська порадила хворим грипом відразу звертатися до лікаря в лікувальну установи, це дозволить повністю уникнути летальних випадків від ускладнень грипу. Впродовж епідсезону 2006-2007 зареєстровано 2 летальні випадки від ускладнення грипом і 4 летальних випадки від ускладнення ГРВІ (гострих респіраторних вірусних інфекцій).

Фролов також відзначив, що на даний момент Україна знаходиться на порозі епідемії грипу, пік якого очікується в середині січня 2008 року. Мухарська та Фролов відзначили, що найбільш ефективним методом боротьби з грипом є вакцинація проти нього, повідомляють "Українські новини".

Зараз ви читаєте новину «Цієї зими кількість хворих грипом зросте удвічі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі