середа, 21 травня 2008 13:34

Число жертв землетрусу в Китаї перевищило 41 тисячі чоловік

Число жертв руйнівного землетрусу в Китаї досягло 41 тисячі 353 чоловік, повідомило в середу з посиланням на представників властей країни агентство FrancePresse.

В результаті розгулу стихії поранення отримали 274 тисячі 683 людини. Число зниклих без вісти складає не менше 32 тисяч 666 чоловік.

Раніше влада Китаю повідомляла про більш ніж 40 тисячах загиблих і тисячах що залишаються під завалами.

Землетрус магнітудою 8 відбулося в південно-західній провінції Сичуань 12 травня, його епіцентр знаходився в повіті Веньчуань.

Не дивлячись на те, що після трагедії пройшвло більше тижня, рятувальники продовжують витягувати з-під завалів живих людей. Вранці у вівторок з-під руїн заводського корпусу селища Інсю повіту Веньчуань в провінції Сичуань через 179 годин після трагедії витягував живий чоловік.

Через дев"ять діб після руйнівного землетрусу китайські рятувальники витягували з-під руїн живу жінку. Весь цей час жінка знаходилася в заваленому тунелі електростанції.

З понеділка по середу в Китаї оголошений національний траур: приспущені державні прапори, скасовані всі розважальні заходи, закриті кінотеатри. Вся преса виходить в ці дні в чорно-білому друці, більшість сайтів також перейшли на монохромну гамму. Передбачається, що загальне число жертв трагедії може досягти 70 тисяч чоловік.

За матеріалами: FrancePresse, РІА "Новини"

Зараз ви читаєте новину «Число жертв землетрусу в Китаї перевищило 41 тисячі чоловік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі