понеділок, 12 травня 2008 09:15

Число жертв торнадо в США зросло до 21 людини

До 21 людини зросло число жертв серії торнадо, що пройшли над центральною частиною США. Про це повідомили представники влади постраждалих районів штатів Міссурі, Оклахома та Джорджія.

Основного удару стихія завдала 10 травня, в результаті потужних смерчів в Оклахомі та Міссурі загинуло не менше 20 людей. Ще один американець загинув в неділю після того, як торнадо пройшов над Джорджією.

В цілому в трьох штатах більше 200 людей отримали травми, багато хто з них госпіталізований.

Вітер виривав із землі дерева, руйнуючи будинки і "здуваючи" автомобілі з доріг і місць, де вони були припарковані. У Джорджії близько 70 тисяч чоловік залишаються без електрики після того, як через торнадо були пошкоджені опори ліній електропередач.

Президент США Джордж Буш в ході короткої бесіди з журналістами в місті Уейко, в Техасі, по дорозі до Вашингтона заявив, що знаходиться у контакті з губернаторами штатів, що постраждали від торнадо. Білий дім надасть їм "всю можливу федеральну допомогу" для ліквідації наслідків природного лиха, додав голова американської адміністрації. Буш також висловив співчуття родичам загиблих.

За даними Національної метеорологічної служби, тільки в Оклахомі у вихідні дні було зареєстровано не менше восьми торнадо. Бригади співробітників надзвичайних служб продовжують пошуково-рятувальні роботи, зокрема з використанням навчених для пошуку людей собак, початі заходи з оцінки завданих стихією матеріальних збитків, передає ІТАР-ТАРС.

Зараз ви читаєте новину «Число жертв торнадо в США зросло до 21 людини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі