четвер, 20 березня 2008 10:51

Число жертв повеней у центральних штатах США збільшується: 13 загиблих

До 13 осіб зросло в середу число жертв повеней у центральних штатах США. Крім того, щонайменше троє вважають зниклими без вісті. При цьому представники місцевої влади не виключають, що кількість загиблих у результаті стихійного лиха продовжить рости. Поки що п"ять жертв стихії було виявлено у Міссурі, ще п"ять - у Кентуккі, одна людина загинула в Огайо і двоє в Іллінойсі.

Досі через безперервні зливи затоплені кілька міст у штаті Міссурі, а також ряд районів штату Арканзас і південні території штату Іллінойс. Крім того, повені продовжуються у південних районах Індіани і південно-західних районах Огайо. За даними метеорологів з Національної служби погоди США, повені у північних штатах посилюються таненням снігів. Небезпека розливів річок зберігається на величезній території США - від Техасу, де в багатьох місцях вже спостерігається підйом води, до Пенсільванії, повідомляє ІТАР-ТАСС.

З охоплених лихом районів евакуйовані тисячі людей. Під водою опинилися сотні будинків. Рятувальники продовжують вести евакуацію жителів із зон можливого затоплення. Тим часом метеорологи поки не прогнозують покращення ситуації в охоплених повінню районах. Більше того, синоптики попереджають про можливість стихійного лиха в Алабамі, Джорджії і деяких інших штатах, розташованих на сході США. В даний час над цією територією також йдуть зливи, які, як очікується, не припиняться ще кілька днів, повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «Число жертв повеней у центральних штатах США збільшується: 13 загиблих». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі