четвер, 08 травня 2008 14:01

Число загиблих в результаті урагану в М"янмі може перевищити 100 тисяч людей

Число загиблих в результаті тропічного урагану, що обрушився на М"янму в минулі вихідні, може перевищити 100 тисяч людей. Про це в четвер повідомила тимчасовий повірений в справах США в М"янмі Шарі Віллароса. Згідно з офіційними даними, ураган забрав життя 23 тисяч людей, а 42 тисячі пропали безвісти. "Інформація, яку ми отримуємо, свідчить про те, що кількість загиблих в дельті річки (Іраваді) може перевищити 100 тисяч людей", - сказала вона, спілкуючись з журналістами в режимі телеконференції.

Згідно з останніми даними, близько мільйона чоловік лишився без даху, колосальні руйнування відмічені на площі 5 тис. кв. км., особливо сильні вони в дельті річки Іраваді. Повністю стерто з лиця землі місто Богалай, де налічується більше 10 тисяч загиблих. З іншого міста - Лабутти і його околиць надходять непідтверджені дані місцевої влади про загибель 80 тисяч людей. Тим часом ситуація в Янгоні починає нормалізовуватись, частково відновлене електро- і водопостачання. За свідченням очевидців, ціни на продукти і бензин почали знижуватися і стабілізувалися після різкого стрибка, викликаного розгулом стихії. Проте поки ситуація залишається напруженою через дефіцит продовольства і енергоносіїв, передає ІТАР-ТАРС.

Зараз ви читаєте новину «Число загиблих в результаті урагану в М"янмі може перевищити 100 тисяч людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі