понеділок, 24 вересня 2007 13:58

Число учасників демонстрації у М"янмі досягло 100 тисяч осіб

Число учасників демонстрації протесту на чолі з буддійськими ченцями в Янгоні, столиці М"янми, досягло 100 тисяч людей.

Демонстранти виступили від Ступи Шведагон, головної буддійської святині М"янми, і попрямували до Міністерства оборони. На чолі ходи – близько 20 тисяч буддійських ченців. До них приєдналися активісти Національної ліги за демократію. Натовп розрісся за рахунок перехожих, що стихійно приєднувалися до ходи.

У Янгоні закриті магазини і майже паралізований рух транспорту. Учасники ходи несуть плакати з написом "Це мирна демонстрація", а ченці виспівують молитви, в яких закликають до миру.

Влада М"янми не втручається в ситуацію. Повідомляється, що так відбувається тому, що в М"янмі буддійські ченці й усі, хто їх супроводжують, користуються недоторканністю.

Демонстранти протестують проти різкого підвищення цін на пальне і вимагають звільнити правозахисницю Аун Сан Су Чжі, лідера Національної ліги за демократію, що виграла вибори 1990 року, але не була допущена до влади хунтою.

Аун Сан Су Чжі утримується під домашнім арештом від 1988 року. Тоді в М"янмі пройшли крупні демонстрації протесту, жорстко придушені владою. У ході зіткнень були вбиті сотні, а за деякими відомостями, й тисячі протестуючих, повідомляє Associated Press.

Зараз ви читаєте новину «Число учасників демонстрації у М"янмі досягло 100 тисяч осіб ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі