субота, 13 жовтня 2018 18:47

Чиновники житимуть в темряві, щоб дослідити потреби незрячих

Чиновники житимуть в темряві, щоб дослідити потреби незрячих
Увесь робочий день 16 жовтня проведуть у темряві, аби перевірити Луцьк на доступність інфраструктури міста для незрячих людей. Фото:www.volynnews.com

Посадовці Луцької міської ради проведуть день у темряві, аби дослідити доступність міста для незрячих людей.

У рамках програми "Відчуйте життя в темряві", яка реалізовується Волинським осередком ВГО людей із інвалідністю по зору "Генерація успішної дії", з нагоди міжнародного дня Білої Тростини відбудеться унікальний соціальний експеримент як для Луцька і Волині, так і для України, - пише ZIK.

Керівництво міської ради – перший заступник міського голови Григорій Недопад, заступник міського голови Костянтин Петрочук, радник міського голови Ігор Поліщук, начальник управління транспорту та зв'язку міської ради Володимир Степанов увесь робочий день 16 жовтня проведуть у темряві, аби перевірити Луцьк на доступність інфраструктури міста для незрячих людей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Незрячі вибивають право на ремонт гуртожитку

Також посадовці відзвітують і наочно покажуть, що вони встигли зробити, аби покращити життя для незрячих і слабкозорих лучан, і як врахували минулорічні побажання незрячих (адже 7 листопада виповниться рік від минулорічної подібної акції).

Як і минулого року, супроводжувати високопосадовців у темряві буде незрячий лучанин Іван Заячківський, який щодня впевнено подорожує містом без сторонньої допомоги і знає, як зробити його більш доступним.

Також у соціальному експерименті візьмуть участь спеціалісти – випускники Національного педагогічного університету імені Драгоманова, магістри корекційної освіти, вчителі тифлопедагоги Ангеліна Чаюк і Анастасія Капітоненко, правозахисниця з питань людей з інвалідністю, керівниця Fight For Right / Боротьба за права Юлія Сачук.

У Центральній бібліотеці ім. Т.Г. Шевченка відкриється нова локація з місцями для роботи в інтернеті та читання літератури людьми з короткозорістю, дальтонізмом, залишковим зором, сліпотою та іншими порушеннями зору.

Зараз ви читаєте новину «Чиновники житимуть в темряві, щоб дослідити потреби незрячих». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі