вівторок, 15 липня 2008 17:09

Чиновник Буржинський гальмує видачу закордонних паспортів

Cкільки писали і говорили про проблему черг на отримання закордонних паспортів, а в рідній країні все ще є "непереможні" бюрократи, яким і міліцейське начальство, і громадська думка, - все байдуже. До паспортної системи країни буквально присмоктався десяток-другой чинуш, які за допомогою незаконних платежів "викачують" з кишень рядових українців сотні мільйонів. Редакція "Багнета" називала "нову особу", що виявилася в чиновницькій паспортній мафії, - начальник департаменту інформаційних технологій МВС Василь Буржинський.

Об"єктивності ради, варто сказати, що в справі ліквідації черг на отримання закордонних паспортів, пішли організаційні зрушення з боку керівництва МВС. Міністр Юрій Луценко і начальник департаменту ГІРФО Ігор Репешко запевнили виробника закордонних паспортів (Консорціум "ЄДАПС"), що найближчим часом в рахунок погашення заборгованості за паспортним проектом у розмірі 54 млн. грн. підприємство отримає перші 20 млн. грн. Відповідне рішення було ухвалене ще 9-го липня на засіданні бюджетного комітету ВР. У свою чергу, Консорціум "ЄДАПС" заявив, що починаючи з 10-го липня готовий випускати понад 10 тис. закордонних паспортів протягом 1-го робочого дня.

І ось тут, знайшовся "герой" в особі Василя Буржинського, який "ставить палиці в колеса". Як повідомили в пресс- службі Консорціуму ". технологічно Консорціум готовий випускати понад 10 тис. закордонних паспортів щоденно. Проте, з моменту початку виробництва закордонних паспортів нового зразка (з 27- го червня 2007г.) департамент інформаційних технологій МВС, очолюваний Буржинським, в середньому, в день подавав не більше ніж 5 тис. оброблених заявок на оформлення документів. Швидкість обробки заявок громадян росте украй поволі. Наприклад, 14-го липня Консорціум отримав 7 тис. паспортних заявок. Наші паспортні лінії не завантажені на 100%...".

Виникає питання: так хто ж все-таки керує МВС в частині оформлення і видачі закордонних паспортів - міністр Луценко, або бюрократ Буржинський, який ігнорує всі ініціативи керівництва? Говорять, що "незмінний" Буржінський "сидить" на своїй посаді з десяток років. Бюрократ середньої ланки "пересидів" в МВС добрий десяток міністрів. У чому його "непотоплюваність"? В тому, що він, м"яко кажучи, "ігонорує" накази керівництва і не поспішає виконувати розпорядження "зверху"? Невже на тлі часткового поліпшення ситуації (наприклад, з 10-го липня немає черги на подачу заявок для оформлення закордонних паспортів в Загальнодержавному центрі оформлення і видачі паспортів для виїзду за кордон в Києві, на Саксаганського, 4) "зусилля" Буржинського так і не будуть відмічені? Міністр Луценко - Буржинського до відповіді! - пише  "Багнет"

Зараз ви читаєте новину «Чиновник Буржинський гальмує видачу закордонних паспортів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі