пʼятниця, 11 липня 2008 15:33

Ціни на нафту в США поставили новий рекорд

Ціна на нафту марки WTI з постачанням в серпні на нью-йоркській товарній біржі NYMEX 11 липня відновила історичний максимум, досягнувши відмітки в 145,98 долара за баррель, повідомляє AFP. В порівнянні з ціною закриття 10 липня WTI подорожчала на 4,33 долара. Попередній рекорд в 145,85 долара за баррель був поставлений 3 липня 2008 року. Зростання вартості було викликане чутками про можливе скорочення об"ємів постачань іранській нафті через напружені відносини між Іраном і країнами Заходу.

Нафта марки Brent також поставила новий рекорд, досягнувши в ході торгів 11 липня на торгах на товарній біржі в Лондоні відмітки в 146.4 долара за баррель.

Організація країн - експортерів нафти (ОПЕК) 11 липня попередила про те, що у разі війни з Іраном ціни на нафту виростуть "безмежно". При цьому генеральний секретар ОПЕК Абдулла Салем аль-Бадрі відмовився назвати навіть приблизну вартість барреля нафти, якої той досягне після початку ще однієї війни в Перській затоці.

10 липня 2008 року французька нафтогазова компанія Total оголосила про вихід з проекту по розробці 11-ої фази іранського родовища Південний Парс і припиненні інвестицій в економіку Ірану. Вирішення компанії було обумовлене політичною нестабільністю в країні, а також вірогідністю військових дій між Іраном і Ізраїлем.

Зараз ви читаєте новину «Ціни на нафту в США поставили новий рекорд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі