вівторок, 19 серпня 2008 11:34

Ціни на нафту продовжують знижуватися

Ціни на нафту на азіатських торгах у вівторок опустилися майже до $112 за барель, оскільки інвестори перестали непокоїтись з приводу постачань нафти у зв"язку із загрозою шторму в Мексиканській затоці.

До 6:00 за київським часом вересневі ф"ючерси на американську легку нафту подешевшали на 64 центи до $112,23 за барель. Жовтневі ф"ючерси на індикативний сорт нафти "Brent" знизилися на 58 центів до $111,36 за барель.

Зростання нафтового котирування також стримували такі чинники, як криза, що триває на ринку іпотечного кредитування в США, занепокоєння споживачів з приводу перспектив із роботою та песимістичний прогноз економічного зростання в Європі. Порівняно з рекордною позначкою понад $147 за барель, що спостерігалася в середині липня, ціни на "чорне золото" опустилися на 24 відсотки.

Індекс настроїв американських будівельних фірм у серпні продовжував залишатися на рівні історичного мінімуму, повідомила Національна асоціація житлово-будівельних компаній (NAHB).

Хоча шторм у районі Флориди так і не перетворився в ураган, не досягши НПЗ у Мексиканській затоці, сезон ураганних вітрів поки що не минув, зауважують гравці на ринку.

Конфлікт між Росією та Грузією поки що не завершився, що позначається на постачаннях енергоносіїв до Кавказького регіону. Як повідомила британська компанія "BP Plc", експорт азербайджанської нафти грузинською територією припинено через руйнування, яких зазнала ділянка залізничних шляхів у Грузії.

США та Франція в понеділок зажадали від Росії прискорити виведення військ із території Грузії відповідно до умов мирного договору, повідомляє ЛIГАБiзнесIнформ

Зараз ви читаєте новину «Ціни на нафту продовжують знижуватися». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі